fredag 3 maj 2013

Rida på Golden

Titel: rida på Golden
Författare: Inger Frimansson
Antal sidor: 189
Genre: Hästar
Sammanfattning:
Eufrosyne är en tjej som kallades Frossan. Hon drömde om hästar ibland, hon hade små porslinshästar, hon har hästbilder på väggarna, hon gillar hästar mycket. Men hon har aldrig suttit på en häst förut för att hennes mamma red mycket när hon var ung men det hände en olycka med hästarna och henne och sen dess har hon inte ridit och hon vill inte att samma sak ska hända Frossan. I skolan har Frossan det inte så kul för hon blir retad för sitt namn, de kallade henne ofta Räkfrossa och dom sa att hon hade färgerna som en räka för hon hade nästan ljusrosa färgad hy och hår som skiftade rött. En dag  berättar Frossans mamma att hon skulle börga rida.

Betyg:
Jag tycker att denna boken var bra för att det hände saker och jag vill bara läsa nästa bok i serien. Men ibland blev den långtråkig för det repeterades saker ibland. Så den får 4/5 stjärnor.

 Citat: med ens blev det alldeles stilla. Hon öppnade ögonen och tittade. Någon avleddes helt nära henne, med höga flämtande andetag. En häst. Hästen som kommit ur transporten.

Av: Irma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar